Titta-kissan tarina

Kun Titta-kissa täytti kahdeksan, kävi sille hassusti. Sen omistaja joutui sairaalaan, eikä palannut enää kotiinsa. Koska entisen omistajan läheisistä kukaan ei voinut kissaa ottaa, Titta muutti Hausjärven eläinsuojeluyhdistyksen ylläpitämään kissataloon. Kissatalolla kissoista pidetään hyvää huolta, mutta paraskaan hoito kissalassa ei korvaa omaa kotia ja ihmistä.

Titta sai odottaa omaa ihmistään pitkään. Se näki kissojen tulevan ja kissojen menevän. Titta vietti kissatalolla yli vuoden. Vihdoin eräänä päivänä kissatalolla tuli käymään ihminen, joka ihastui kainoon mustavalkoiseen kaunottareen. Kissatalolla kissanottajat haastatellaan tarkkaan. Myös työntekijät tulivat siihen tulokseen, että Tiitta voisi tarjota Titalle hyvän kodin.

Tiitta ei kuitenkaan halunnut tehdä hätiköityä päätöstä, eikä ottanut Tittaa mukaansa heti. Hän tietää, että kissaan sitoutuu pitkäksi aikaa. Hän mietti tarkkaan, riittääkö aika ja raha uudelle perheenjäsenelle. Lopulta hän tuli siihen tulokseen, että uusi kissa on tervetullut.

Uudessa kodissa Tittaa ujostutti ensi kovasti. Se liikkui asunnossa pääasiassa öisin ja vetäytyi usein piiloon nojatuolin alle. Tiitta oli kuitenkin kärsivällinen ja rauhallinen, ja vähitellen kissa alkoi luottaa häneen.

Nykyään Titta, tai kaverien kesken Tittis, on 14-vuotias ja kotinsa kuningatar. Se nukkuu ihmisensä tyynyn vieressä ja juttelee hänen kanssaan omaan persoonalliseen tyyliinsä. Kuulostaa aivan, kuin se sanoisi ”mik mak”.

Tittiksen paras kaveri on vuoden vanha Hexi-kissa. Yhdessä ne leikkivät hippaa ja juoksevat matot ruttuun. Pitkän odottelun jälkeen Titta sai vihdoin ansaitsemansa kissanpäivät!